Hoe een wijn te beoordelen?

Een rode wijn op kamertemperatuur is tegenwoordig 'not done' | Koken & Eten  | AD.nl

Het is niet eenvoudig om een ​​wijn te beoordelen, omdat het een beetje ervaring en knowhow vereist. Om een ​​wijn te beoordelen, moet u rekening houden met een aantal punten: smaak, geur, kleur en textuur. Deze punten zijn erg belangrijk en hebben grote invloed op de uiteindelijke smaak van de wijn.

Daarnaast zijn deze factoren van belang in de kosten van een fles wijn. Als de wijn goed geprijsd is, maar minder dan optimaal lijkt, is het de moeite waard om te kopen. Maar als de wijn te duur is, is het niet de moeite waard om hem te kopen.

Een goede fles wijn moet een levensduur hebben die gewoonlijk tussen de 40-60 jaar ligt, afhankelijk van de wijn, maar de beste zijn tussen de 50 en 60 jaar. Hoe langer het leven van een wijn is belangrijk omdat het zijn smaak en smaakveranderingen verliest.

De beste methode om een ​​wijn te beoordelen is door hem te proeven. Sommige mensen proberen een wijn te beoordelen op zijn kleur, door naar het etiket te kijken, door de wijn te proeven, maar dit is geen perfecte methode om een ​​wijn te beoordelen. In sommige gevallen, als de fles op de juiste manier wordt bewaard, behoudt hij zijn kleur, maar als hij te lang wordt bewaard, begint hij zijn vorm en aroma te verliezen en wordt hij uiteindelijk onbruikbaar.

Er zijn ook enkele wijnaccessoires die bijna net zo belangrijk zijn als de wijn zelf. Een daarvan is een reeks aroma's en wijnen die bij de wijn horen, dus het is belangrijk om een ​​verzameling van dergelijke items in de kamer te hebben wanneer de wijn wordt geserveerd. Ook het hebben van een verzameling glaswerk in elke kamer is belangrijk voor een rode wijn.

Wijn van de beste kwaliteit moet gekoeld worden geserveerd in een wijnglas van de hoogste kwaliteit en tussen ijsblokjes of mokken verse limoen en honing worden geplaatst. Als de wijn wordt gekoeld in een niet-gezuiverd wijnglas, begint hij te bederven en krijgt de smaak een negatief aspect. Om te voorkomen dat de ijsblokjes smelten zal de wijn bovendien een koude temperatuur krijgen.

Het is algemeen aanvaard dat de beste rode wijn in zijn eigen speciale glas wordt geserveerd, maar voor de niet-rode wijnglazen is dit niet altijd waar. Om de kwaliteit van een wijnglas te testen, kan een van de volgende dingen worden gebruikt: de kleur van het glas, de vorm van het glas, het aroma van het glas en het gevoel van het glas. Als de smaak goed is, is het glas goed, maar als de smaak metaalachtig is, dan is het glas slecht, en als de smaak bitter of zuur is, is het glas slecht.

Er zijn een aantal internetsites op internet die wijnglazen verkopen. De prijzen variëren en bij het kopen van niet-verlucht glaswerk is een van de belangrijkste overwegingen de duurzaamheid. Daarom is de stijl en grootte van het glas belangrijk, wat de uiteindelijke kosten van het glas zal bepalen. Afhankelijk van het materiaal dat voor de constructie van het glas is gebruikt, kunnen de kosten variëren van slechts $ 20 tot $ 100 of meer.