Traktatiezakjes: leuk en gemakkelijk om te maken!

Traktatiezakjes

Traktatiezakjes zijn geweldig voor feestjes! Je kunt ze goedkoop en gemakkelijk maken. Je hebt ook niet veel benodigdheden nodig! Hier zijn mijn toptips om ze te maken.

Wat doe je in traktatiezakjes?

Kies je traktaties zorgvuldig. Dit zijn je bedankjes, dus je wilt er zeker van zijn dat ze passen bij de gelegenheid en de ontvanger. Doe je traktaties in zakjes voor een kind, dan kun je je helemaal uitleven met snoep en andere zoetigheden. Doe je echter traktaties in zakjes voor een volwassene, dan moet je het wat tammer houden. Ik doe er meestal een fles wijn in, wat koekjes of andere zoete lekkernijen, een paar chocolaatjes, wat bloemen en een leuk stukje zelfgemaakte of in de winkel gekochte kunst. Deze zakjes maken is ook een geweldige manier om je geliefden kennis te laten maken met wijnen en andere dranken waarmee ze misschien niet vertrouwd zijn.

Hoe maak je traktatiezakjes

We maken deze traktatiezakjes uit een grote zipperzak, dus je kunt ze gemakkelijk maken voor een dozijn mensen of minder. Knip eerst de onderste hoek van één kant van het zakje af. Dit gebruik je om het zakje dicht te maken. Meet dan een lint af en knip een lengte van ongeveer twee keer de breedte van de zak. Om de zak te sluiten, vouwt u de onderste hoek omhoog en vouwt u de rand van het lint eroverheen. Leg het zakje dan in het lint en rits het dicht. U kunt uw traktatiezakjes een beetje extra pit geven met stickers, stiften en andere decoratiebenodigdheden.

Inpakken!

Voordat je je zakjes begint te vullen, moet je even nadenken over wat je erin wilt stoppen en hoe. Dit is de belangrijkste stap in het proces. Je moet goed nadenken over wat je in elke zak stopt, zodat ze allemaal op dezelfde manier eindigen: met precies wat erin moet zitten.

Gewoonlijk wil je ervoor zorgen dat de tas 6-8 items bevat. De voorwerpen moeten klein, maar interessant en nuttig zijn. Als je er bijvoorbeeld wijnflessen, een kurkentrekker, een paar wijnglazen en wat olijfolie in doet, zal dat veel meer gewaardeerd worden dan wanneer je er een zak snoep in doet.

The bottom line

Deze zakjes zijn goedkoop om te maken en leuk om te versieren! Bovendien is het een geweldige manier om iemand te laten zien dat je om hem of haar geeft zonder veel geld uit te geven. Doe gewoon wat lekkers in een zakje en geef het aan je vrienden en familie! Ze zullen van je houden en je kunt deze zakjes maken voor elke feestdag, verjaardag en elke andere gelegenheid die vraagt om een bedankje.

Dit is ook een geweldige manier om cadeautjes te maken voor leraren, grootouders en andere dierbaren die niet veel nodig hebben. Maak gewoon een paar zakjes en geef ze cadeau!