Indiase lekkernijen in Den Haag!

Indiaas eten Den Haag

 

 

Je krijgt niet elke dag de kans om Indische lekkernijen te eten in Den Haag! Tenminste, als je in de stad woont en niet in India! De afgelopen jaren zijn hier verschillende populaire Indiase restaurants geopend. Een daarvan is een kleine zaak met slechts drie tafels, genaamd Lokhandwala. In de Schoonselstraat serveren ze snacks en kleine gerechten uit de Noord-Indiase, Zuid-Indiase en Westerse keuken. Maar wat maakt hen zo speciaal? Behalve dat ze een van de weinige plekken in Den Haag zijn waar je authentieke Indiase delicatessen kunt vinden, hebben ze ook gerechten die zelfs de meest bereisde Indiërs die naar deze stad komen zullen verrassen. De eigenaars komen oorspronkelijk uit Kerala en het is dus geen verrassing dat er ook veel lokale recepten op het menu staan. Het Indiaas eten in Den Haag is uitstekend.

Wat we aten in Lokhandwala

We gingen met een lege maag naar het restaurantje in het Haagse Chinatown. We wilden de lokale lekkernijen uitproberen, die je in de meeste restaurants in de stad niet vindt. Dus bestelden we een thali, een van de populairste gerechten in India. Een thali bestaat uit verschillende gerechten, waaronder curry's, pickles en roti. Je kunt kiezen uit verschillende thali's. Wij gingen voor een vegetarische. In de thali zitten verschillende Indiase lekkernijen, waaronder sambar, idly, sambar rijst, pickles, rasam, thosai, pudina petha, curry, ghee rijst, roti en dessert. Wij hebben van veel van die gerechten genoten, dus blijf lezen voor meer informatie!

Thuis hadden we een veganistisch thalifeest

Als je iemand bent die niet kan beslissen wat te eten en niet weet waar te beginnen, of als je een vriend op bezoek krijgt en hem/haar een lokale maaltijd wilt aanbieden, wil je misschien thuis een thalifeest proberen. Het is een geweldige manier om alle verschillende gerechten die u lekker vindt tegelijkertijd samen te brengen. U kunt verschillende rauwe en gebakken ingrediënten gebruiken om een thali samen te stellen die het beste bij uw dieet of smaak past. Je kunt ook kant-en-klare thali-versies kopen bij Indiase kruidenierswinkels die voorgeportioneerd zijn en gemakkelijk te bewaren. Thali's zijn ook perfect voor feestjes, en je kunt verschillende versies maken voor vegetariërs, veganisten en niet-vegetariërs met verschillende toevoegingen.

Het perfecte straatvoedsel om mee af te sluiten

We zaten zo vol na de thali, maar we hadden nog steeds honger. Dus gingen we naar de nabijgelegen boekhandel Andaz India en bestelden een samosa chat thali. Het was een uitstekende manier om onze maaltijd af te sluiten. We kregen een samosa chat thali, met daarin een groente samosa, aardappel samosa, pudina chat, aloo chat, een masala chat, een groente curry, en een mango chat. Als je geen boekhandel in de buurt hebt, zijn er veel andere Indiase restaurants die ook buiten hun winkels streetfood aanbieden. Dus, als je op zoek bent naar een snack na je maaltijd, vergeet dan niet die te bekijken! Je kunt ook Indiaas streetfood aan huis bestellen via online bezorgdiensten zoals Zomato of Foodpanda.

Conclusie

Als het je niet lukt om naar de Indiase restaurants in Den Haag te gaan, kun je altijd thuis je eigen authentieke Indiase gerechten maken. Veel Indiërs die in Den Haag wonen koken thuis Indiaas eten, omdat het gezonder en goedkoper is dan uit eten gaan. Bovendien verkopen de meeste Indiase restaurants in de stad naast Indiase gerechten ook Indiase snacks. Die vormen een prima aanvulling op een maaltijd die je thuis al hebt gekookt. We hopen dat dit artikel je inspireert om authentieke Indiase lekkernijen in Den Haag uit te proberen! Als je dat doet, deel dan je ervaring met ons! We horen graag van je!